Translate

vineri, 13 noiembrie 2015

«SERATE CULTURALE» LA POIANA PINULUI

Dorind a diversifica oferta de programe pentru elevii aflaţi în vacanţa de vară, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, în parteneriat cu Asociaţia „Touristica“ şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău, a organizat, în perioada 16-22 iulie 2015, proiectul „Serate culturale“, la Centrul de agrement Poiana Pinului, din judeţul Buzău.
Astfel, pe parcursul unei săptămâni, 10 elevi buzoieni, de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, Liceul de Arte „Margareta Sterian“, Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu“, din Buzău, şi de la Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă“ din Râmnicu Sărat, coordonaţi de Dna Manuela Camelia Sava, profesor de Limba şi literatura română la colegiul râmnicean, au participat, gratuit, la o tabără tematică, ce a cuprins o serie de ateliere de creaţie literară, incursiuni în diferitele genuri şi curente literare, prezentări de teatru popular şi teatru de păpuşi, literatură populară şi literatură religioasă, întreceri sportive şi drumeţii.
„Ne exprimăm convingerea că astfel de demersuri non-formale, destinate tinerilor creativi din judeţul nostru, creează contexte favorabile pentru valorificarea potenţialului artistic şi social al beneficiarilor, iar entuziasmul şi lucrările lor răspund preocupărilor noastre şi ale partenerilor noştri, pentru educaţia permanentă a tinerilor buzoieni, în spiritul autenticelor valori culturale şi spirituale“, a relatat, pentru Agenția de știri Basilica, Pr. Prof. Cristian Marius Dima, Consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu