Translate

joi, 29 decembrie 2016

„AGENDA TÂNĂRULUI ORTODOX 2017” - UN ALT PROIECT INEDIT AL SECTORULUI NOSTRU

De ce Agenda tânărului ortodox 2017?

            Într-o societate în care timpul omului activ se măsoară mai mult în performanțe cognitive și senzoriale, planificate și consemnate cu religiozitate în calendare virtuale sau planuri strategice, oferta educațională a Centrului nostru Eparhial identifică, promovează și concepe mijloace noi de afirmare a sacralității vieții și a conjugării dimensiunii ei contemplative cu cea socio-profesională.
            Procedând complementar școlii și altor demersuri de învățătură autentică, Biserica Ortodoxă păstrează atenția permanentă asupra vocației comunitare a omului, depunând eforturi să devină un pol de educație nonformală în acest sens, centrat pe modele și contextualizare, sub ocrotirea Duhului Sfânt, protejându-și, astfel, credincioșii de izolare și autoreferențialitate.
            Întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2017 ca Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, editează din nou Agenda tânărului ortodox, un instrument deopotrivă inedit și așteptat de beneficiarii proiectelor noastre – după ecourile pozitive ale receptării primei ediții –  care să contribuie la efortul Bisericii locale de a rescrie gramatica dialogului tânărului creștin contemporan cu alteritatea.
            Nădăjduim să ne cunoașteți mai bine parcurgând paginile următoare și să descoperiți date și perspective utile activităților dumneavoastră cotidiene! Folosiți aplicațiile gratuite, de pe telefoane mobile de tip smartphone, pentru a scana codurile QR spre articole și materiale video care să vă familiarizeze și mai mult cu temele anului omagial și ale celui comemorativ, precum și cu mass-media online bisericească! Treceți în revistă imaginile din proiectele noastre derulate în anul trecut, precum și din Eparhia noastră! Nu în ultimul rând, ne exprimăm speranța că veți regăsi un spațiu generos pentru organizarea ritmului de lucru și al celui liturgic, precum și reperele unui nou început în progresul educațional și duhovnicesc!


                                         La mulți ani!
                                  Echipa Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu