Translate

miercuri, 10 mai 2017

ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI A ACORDAT CELE MAI NUMEROASE ȘI GENEROASE PREMII LAUREAȚILOR OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ISTORIE, BUZĂU 2017

La invitația Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a bucurat să fie partener în organizarea Olimpiadei Naționale de Istorie, desfășurată la Buzău, în perioada 24-28 aprilie 2017. Astfel, la ceremonia de deschidere, reprezentantul Centrului Eparhial, Pr. Prof. Cristian Marius Dima, Consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a transmis tuturor participanților, profesori și elevi, binecuvântarea de bun-venit a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, invitația de a vizita pe Chiriarhul locului și Centrul Eparhial, precum și angajamentul ferm al Bisericii locale în a sprijini constant și concret educația formală și non-formală a tinerei generații, în a recunoaște și răsplăti performanța realizată în Școala românească, ca și în a promova permanent valori autentice, spirituale și naționale, alături de Școală și Familie.
Marți, 25 aprilie, după proba scrisă, membrii loturilor olimpice județene, însoțite de profesorii coordonatori, au fost întâmpinați la Centrul Eparhial de echipa Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, unde au vizitat Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, Muzeul bisericesc eparhial și Catedrala Arhiepiscopală cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”. Aici a avut loc întâlnirea cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a rostit un cuvânt de învățătură despre însemnătatea istorică și bisericească a acestor ținuturi de la Curbura Carpaților și a dialogat cu tinerii, împărtășindu-le dragostea pentru istorie și emoțiile de odinioară, ca laureat, la liceu, al aceleași olimpiade naționale.
La final, toți cei 260 de oaspeți au primit în dar de la Înaltpreasfinția Sa, cărți cu tematică istorică și religioasă în valoare de 18 500 lei și promisiunea de a fi generoși și la festivitatea de premiere.
De aceea, în data de 28 aprilie, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a oferit 51 de premii tuturor laureaților Olimpiadei Naționale de Istorie, ediția 2017, după cum urmează: Premiul I: 250 lei; Premiul II: 200 lei; Premiul III: 150 lei, Mențiune 100 lei, în sumă totală de 7100 lei, precum și cărți în valoare de 1440 lei.


Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a arătat astfel, încă o dată, deschisă demersului educațional transdisciplinar din Școala românească, atât timp cât se articulează pe valori creștine și europene conjunctive, pe consecvență și excelență în păstrarea identității naționale și spirituale, precum și responsabilitate și viziune în educarea viitorilor cetățeni români și fii ai Bisericii strămoșești.


                                           Pr. Prof. Cristian Marius Dima
                                                    Consilier eparhial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu