Translate

miercuri, 25 octombrie 2017

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE CIPRIAN, PREZENT LA CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE RELIGIE DIN JUDEȚUL VRANCEA

La sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a avut loc, vineri, 15 septembrie 2017, consfătuirea anuală a profesorilor din județ, care predau disciplina Religie. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La consfătuire au participat Prof. Aurel Șelaru – inspector școlar general adjunct, Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, și Prof. Melania Pătrășcanu – inspector pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Vrancea.
Întâlnirea a fost moderată de dna inspector Melania Pătrășcanu, care a prezentat un raport de activitate pentru anul trecut, a amintit temele abordate la Consfătuirea națională a inspectorilor de Religie, din 2-4 septembrie 2017, și evidențiat noutățile pentru anul școlar 2017-2018.

Cu acest prilej, Pr. Cons. Cristian Marius Dima a apreciat implicarea elevilor vrânceni în programele de tineret derulate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. De asemenea, părintele consilier a subliniat necesitatea unei conlucrări mai eficiente a profesorilor de Religie cu preoții din parohii, dar și cu Asociația „Părinți pentru Ora de Religie” (APOR) – filiala Vrancea, care propune una dintre cele mai coerente oferte educaționale non-formale din Biserica Ortodoxă Română.
În cuvântul adresat cadrelor didactice, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a precizat următoarele: „Frățiile voastre, ca profesori de Religie, cu menirea de a sluji Biserica de la catedră, sunteți în atenția tuturor, a celorlalți profesori din cancelaria unei școli, a părinților, care urmăresc modul în care vă împliniți această misiune […]. Dacă vă îndepliniți misiunea așa cum se cuvine, în frică de Dumnezeu, cu devotament, cu spirit de jertfelnicie, cu dragoste față de copii și față de actul educațional, atunci Părintele ceresc vă va binecuvânta cu bucurii. Iar bucuria cea mai mare este aceea de a vedea că elevii pe care i-ați crescut duhovnicește – întrucât mulți sunteți preoți – și-au însușit informații ce le-au influențat benefic viața”, a spus chiriarhul locului.

Pe ordinea de zi a consfătuirii s-a aflat și prezentarea activităților desfășurate de Asociația „Cuvânt și faptă” a profesorilor de Religie din județul Vrancea.


                                        Pr. Prof. Cristian Marius Dima
                                                  Consilier eparhial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu