Translate

luni, 5 martie 2018

OLIMPIADA JUDEȚEANĂ DE RELIGIE 2018, LA BUZĂU

Dragi colegi, mă bucur că am luat parte și eu la evenimentul județean de testare a eforturilor asidue de învățare ale elevilor și de recunoaștere a muncii dumneavoastră în școala buzoiană și în Biserica Ortodoxă, desfășurat astăzi - atât de frumos - cu sprijinul gazdelor de la Școala "Sf. Ap. Andrei" și prin jertfa resurselor profesorilor dedicați!
Să îi dam slavă lui Dumnezeu pentru rezultatele copiilor și ale spiritului dumneavoastră de echipă, dar și pentru celelalte beneficii dobândite de aceștia și de noi toți într-o astfel de competiție, de mărturisire a intensității dorinței de a-L cunoaște pe Cel de sus, învățătura și voia Sa... Ferice și de părinții care au crescut și educat astfel de copii!
Așteptăm un referat cu rezultatele olimpiadei și cu numele elevilor calificați la etapa națională, școala de proveniență și profesorul coordonator, pentru premiere. Pot fi trecute, la observații, și detalii relevante despre parcursul elevului respectiv.
Consider că întâlnirea noastră de astăzi, în jurul Ierarhului nostru, a avut menirea de a asculta și mângâia dascălii de Religie harnici și neobositi, uneori resemnați în rolul nemeritat de "Cenușăreasă" a cancelariei, dar și de a reîmprospăta, totodată, parabola de comuniune din Biserica locală, cum ne-a pus pe fiecare Dumnezeu: pe unii păstori, pe alții învățători, pe unii cu darul cârmuirilor, pe alții cu cel al vindecărilor (sufletești), cu ajutorările, cu felurile limbilor, cum zice Apostolul... Însă "felurite slujiri sunt, dar același Domn..." (I Corinteni 12:5)
Proiectele despre care v-am vorbit astăzi - cursurile de formare, proiectele de mobilități, și celelalte pot fi regăsite și pe pagina Facebook a Sectorului nostru, pe blogul nostru, dar și pe website-ul Arhiepiscopiei, imediat după actualizare. Nădăjduiesc ca propunerile noastre să fi venit în întâmpinarea unora dintre așteptările dumneavoastră și vă asigur de consecvența și sprijinul nostru reînnoit an de an în lucrarea educațională comună.
Următorul proiect îl vom realiza, cu siguranță, tot împreună!
Fotografii, aici: http://arhiepiscopiabzvn.ro/177-de-elevi-buzoieni-au-participat-la-faza-judeteana-a-olimpiadei-de-religie.html

Cu prețuire,
Pr. Prof. Cristian Marius Dima
Consilier eparhial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu