Translate

miercuri, 29 martie 2017

FAZA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADEI DE RELIGIE, LA BUZĂU


Sâmbătă, 18 martie 2017, la Școala Gimnazială Sfântul Apostol Andrei din Buzău, a avut loc faza județeană a Olimpiadei de Religie, pentru clasele V-XII. Înainte de începerea concursului, cei 217 elevi participanți și profesorii lor coordonatori au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul, împreună cu Pr. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, cu Pr. Petrică-Gabriel Roșu – parohul bisericii Sfântul Apostol Andrei din municipiu, și cu dl Robert-Mugurel Roșioru – inspector școlar pentru disciplina Religie, a trecut prin fiecare clasă, i-a încurajat pe elevi și le-a oferit cărți de rugăciuni, iconițe și Catehismul creștinului ortodox.
În cuvântul adresat cadrelor didactice, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța orei de Religie și i-a îndemnat pe profesorii care predau această disciplină să pună accentul nu numai pe transmiterea de informații, ci mai ales pe formarea elevilor, potrivit principiilor creștine, izvorâte din Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos.
La deschiderea olimpiadei, a participat și dna Florina Stoian – inspector școlar general, care a apreciat buna colaborare între Biserică și Școală, asigurându-i pe profesorii de Religie că vor fi sprijiniți în activitatea lor didactică.
De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a binecuvântat și pe elevii din clasele V-VIII, care au susținut etapa județeană a Olimpiadei de matematică, în aceeași unitate școlară.
                                                  Dragoș Olteanu
                                      Consilier eparhial mass-media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu