Translate

miercuri, 25 octombrie 2017

CONSFĂTUIREA ANUALĂ A PROFESORILOR DE RELIGIE, LA BUZĂU

Amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău a găzduit, miercuri, 13 septembrie 2017, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județ. Dascălii de la școlile și liceele buzoiene s-au întâlnit din nou, la începutul anului școlar, cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La întrunire, alături de ierarhul locului, au mai fost prezenți Prof. Geta Burducea – inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, și Prof. Robert Roşioru – inspector de Religie pe județ.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a îndemnat pe profesori să conștientizeze importanța misiunii pe care o au de îndeplinit.
„Să vă aplecați mai mult spre latură formativă a orei de Religie, desigur, fără a o neglija pe cea de informare, pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru viață încă de pe băncile școlii. De aceea, vă îndemn să vă implicați în organizarea de evenimente culturale, ateliere de creație, excursii, pelerinaje, care îi deconectează pe copii de la alte preocupări specifice vârstei, adeseori, nocive”, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

În cadrul consfătuirii, a fost prezentat un raport referitor la activitatea profesorilor de Religie din anul precedent, s-au dezbătut noutățile metodologice și s-au făcut propuneri de îmbunătățire a actului didactic pentru noul an școlar.
                                           

                                            Pr. Prof. Cristian Marius Dima
                                                       Consilier eparhial
                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu