Translate

miercuri, 8 noiembrie 2017

A VIII-A EDIȚIE A FESTIVALULUI-CONCURS „MAICA DOMNULUI - ÎMPĂRĂTEASA CERULUI ȘI A PĂMÂNTULUI”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, sâmbătă, 4 noiembrie 2017, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani, a avut loc cea de a VIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Interjudeţean Maica Domnului – Împărăteasa Cerului şi a Pământului. Evenimentul a fost organizat de Centrul de zi „Dănuț” al Parohiei vrâncene Broșteni I – Pitulușa, în contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: Creaţie literară – proză și poezie; Arte plastice – pictură și grafică; Muzică psaltică, patrioti
că și pricesne. Fiecare secţiune a fost jurizată de profesori de specialitate, precum Prof. Virginia Hossu, Prof. Ştefana Popa, Prof. Eleonora Pătrășcanu, Prof. Jana Ţigăeru, Prof. Odetta Irimia, Prof. Cornelia Topală, Prof. Melania Pătrășcanu – inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Din partea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei au fost prezenți: Dl Dragoș-Mihail Olteanu – consilier eparhial la Sectorul Comunicații Media, și Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopopiatului Focșani I.

Pentru primele două secțiuni, elevii participanți din județele Bacău, Buzău și Vrancea au trimis spre jurizare lucrări foarte frumoase, pregătite sub supravegherea atentă a profesorilor și preoților coordonatori. În foaierul Ateneului, vizitatorii au putut admira o expoziție de icoane, realizate de copiii înscriși la secțiunea Arte plastice.
Grupul Vocal „Angels” al Centrului de zi „Dănuț” a deschis festivalul cu un scurt concert. În continuare, elevi de la școlile participante, constituiți în grupuri corale, dar și individual, au concurat la secțiunea Muzică, prin interpretarea a două cântări religioase și a unei piese patriotice.
Spectacolul a fost întregit de programul muzical susținut de Corul mixt „Milcovia” al comunei Broșteni.
La final, cei aproximativ 400 de elevi înscrişi la cele trei secţiuni ale concursului au primit distincţii şi premii (diplome, medalii, trofee, cărți și iconițe), cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, precum şi prin amabilitatea mai multor sponsori, care apreciază activitatea Centrului de zi „Dănuţ”.
                                     Dragoș-Mihail Olteanu
                                        Consilier eparhial 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu