Translate

vineri, 13 noiembrie 2015

EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE LA BIBLIOTECA EPARHIALĂ DIN BUZĂU

La Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul“ din Buzău a avut loc, miercuri, 11 noiembrie 2015, vernisarea expoziţiei de fotografie intitulată Satul autentic românesc în arealul multicultural european. Elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ au expus o serie de fotografii, în care au surprins diverse aspecte din viaţa cotidiană a satelor în care locuiesc ei sau bunicii lor. De asemenea, cei prezenţi au putut admira şi elemente reprezentative de artă tradiţională românească: obiecte sculptate în lemn, icoane, costume populare, covoare ţesute manual, ştergare, borderii şi vase din ceramică.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, ai Centrului de Informare Europe Direct Buzău, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesori de la Seminarul Teologic şi membri ai Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“ Buzău.
Elevii s-au străduit să surprindă, în aceste fotografii, specificul şi autenticitatea satului românesc şi ale patrimoniului local, ale locurilor din care vin şi ale oamenilor din universul lor. A fost o bucurie reîntâlnirea de astăzi cu partenerii noştri educaţionali: Seminarul Teologic din Buzău – şcoala noastră de suflet, Centrul Europe Direct – punctul de informare al Uniunii Europene în judeţ, dar şi cu alţi prieteni, susţinători, în general, ai valorilor tradiţionale româneşti“, a declarat, pentru Trinitas TV, Pr. Prof. Cristian Marius Dima, Consilier eparhial la SectorulÎnvăţământ şi Activităţi cu Tineretul.   
Considerăm că expoziţia a fost un real succes. Au fost premiate lucrările care au avut, într-adevăr, un impact semnificativ asupra celor ce au făcut parte din juriu şi, de asemenea, au fost premiaţi toţi copiii ale căror lucrări au fost expuse. Mulţumim încă o dată şi vă aşteptăm şi la următoarele acţiuni pe care le vom derula anul acesta şi anul viitor, a precizat Felicia Vîjdea, coordonator executiv al Centrului de Informare Europe Direct Buzău.
Cu această ocazie, elevii seminarişti care au realizat lucrările au primit diplome, carduri de memorie, produse de birotică, broşuri şi reviste cu tematică europeană.
Expoziţia a fost organizată de Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Eparhiei, în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu