Translate

luni, 30 mai 2016

STIHURI ȘI CÂNTĂRI, DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

De Ziua Internațională a Copilului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, propune o inedită și firească, totodată, sărbătorire a copiilor, în Biserică, printr-un eveniment cultural-educativ, intitulat Stihuri și cântări, ce are ca scop principal promovarea valorilor creștine în rândul copiilor și al părinților.
Astfel, în colaborare cu Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Organizația Sector 3 București și cu Protoieriile Focșani I, II și Buzău I, vom organiza două spectacole, miercuri, 1 iunie 2016, la sediul Protoieriei Focșani II, la ora 13:00, pentru copiii vrânceni, și în Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău, la ora 17:00, pentru copiii buzoieni.
Ceea ce aduc nou aceste spectacole este împletirea lucrării unor mari actori cu talentele muzicale ale copiilor din cadrul parohiilor buzoiene și vrâncene, spre bucuria și îmbogățirea sufletească a tuturor participanților. De aceea, conceptul propus de A.P.O.R. – Organizația Sector 3 București face aceste evenimente irepetabile, prin contribuția unică și neprețuită a copiilor creștini participanți.
Actorii vor recita versuri creștine scrise de: Sf. Antim Ivireanul, Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Ana Blandiana, Vasile Voiculescu, Ion Pillat, Radu Gyr, Nechifor Crainic, Zorica Lațcu, Daniel Turcea, Ioan Alexandru, Costache Ioanid. Copiii buzoieni și vrânceni vor avea intervenții muzicale (instrumentale sau vocale), adecvate specificului acestor evenimente.
Participă:
  • MAGDA CATONE – actriță a Teatrului Național București, cu o bogată activitate de peste 30 de ani în teatru, film și televiziune
  • ANA CALCIU – actriță ce a susținut numeroase recitaluri de poezie laică și religioasă în țară și străinătate și a jucat în proiecte importante de teatru creștin, fiind prezentă la diferite evenimente și emisiuni de televiziune cu conținut creștin.
  • TOMI CRISTIN – actor al Teatrului Național București, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, cu o bogată activitate de peste 25 de ani în teatru, film și televiziune.
  • Copii cu talent muzical din cadrul parohiilor: Jitia de Jos, Beciu Râmniceanca, Farcaș și Broșteni I – Pitulușa, din județul Vrancea, și din parohiile : Tisăul de Jos, Lipia II, Izvorul Dulce, Glodeanu Sărat și Sfântul Gheorghe – Nehoiu, din județul Buzău.
Ne exprimăm speranța că aceste evenimente vor spori bucuria copiilor ce sunt educați în spiritul Evangheliei lui Hristos și care își regăsesc rolul în Biserica locală și, totodată, că aceste întâlniri vor constitui doar începutul unei serii de astfel de sărbători, dedicate copilului și educației religioase. 

                                        Pr. prof. Cristian Marius Dima
                                                 Consilier Eparhial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu