Translate

luni, 3 octombrie 2016

SPECTACOLUL DE TEATRU „DUMNEZEU IUBEȘTE”, OFERIT TINERILOR VRÂNCENI

           Continuând seria evenimentelor dedicate Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, propune tinerilor vrânceni o nouă întâlnire cu mari artiști ai scenei românești, într-un spectacol de teatru inedit, marți, 18 octombrie 2016, orele 18:00, în amfiteatrul Colegiului Național „Unirea” Focșani. 
         Spectacolul „Dumnezeu iubește”, de Zlata Demina, este regizat de Tomi Cristin, actor al Teatrului Național din București, licențiat în Teologie Ortodoxă Pastorală și vicepreședinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie din România.
        Din distribuția acestui spectacol fac parte actrițele Naționalului bucureștean Magda Catone și Amalia Ciolan, precum și reprezentanți ai generației de tineri actori: Tamara Roman, Ana-Maria Carablais, Teodora Calagiu-Garofil și Darius Daradici/Liviu Cheloiu.

           Ineditul acestui spectacol, care se adresează atât adolescenților cât și adulților, este discuția dintre actori, regizor și public de la final, un colocviu de 45 de minute pe temele spectacolului: condiția femeii, dragostea, credința, avortul, nașterea, căsătoria, moartea.
         „Dumnezeu iubește" este un spectacol despre condiția femeii și despre rolul și rostul ei de mamă. Acțiunea are loc într-o maternitate. Patru femei însărcinate ajung colege de salon. Patru femei din lumi diferite, care nu s-ar intersecta nicicând. Patru destine care se intersectează într-un punct din timp și din spațiu, urmând ca mai apoi să-și reia traiectoriile separat, fiecare mai bogată cu o viață. Toate, afară de una.” (din cronica scrisă de Pr. Iancu Dorin Nifon)
        Ne dorim ca, prin astfel de evenimente artistice-manifest, să răspundem unor întrebări frecvente, adresate de tineri celor pe care îi consideră repere în Biserică, să rafinăm oferta educațională propusă tinerilor din Eparhia noastră și, nu în ultimul rând, să reînnoim mesajul paideutic al Ortodoxiei privind sacralitatea vieții.
                                                                    Pr. prof. Cristian Marius Dima
                                                                             Consilier Eparhial 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu