Translate

joi, 10 mai 2018

CENTRUL CULTURAL-FILANTROPIC „CUVIOASA PARASCHEVA” DIN BUZĂU ȘI GRUPUL DE FIRME EXIMPROD OFERĂ, ȘI ÎN ACEST AN, 25 DE BURSE ELEVILOR MERITUOȘI

Pentru al șaselea an consecutiv, Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău și grupul de firme Eximprod oferă 25 de burse lunare, în valoare de 300 de lei fiecare, elevilor din județ, cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse, începând din anii de liceu și continuând chiar la universitate.

Joi, 26 aprilie 2018, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, s-a întrunit comisia de evaluare pentru acordarea burselor. Candidaturile au fost jurizate de profesori de la mai multe licee buzoiene și de reprezentanți ai sponsorilor, pentru asigurarea transparenței și a obiectivității. La întâlnire a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Lista beneficiarilor a fost publicată pe pagina web a Centrului: http://ccfcuvioasaparascheva.ro/
Înființat în toamna anului 2004 de Pr. Prof. Dr. Gheorghe Sava-Popa, Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău funcționează în cadrul parohiei cu același nume. După aproape 14 ani de activitate, în care sute de tineri și bătrâni au beneficiat de diverse proiecte culturale și acțiuni sociale, oferite cu generozitate de Parohia „Cuvioasa Parascheva”, de binefăcători din municipiul Buzău și din străinătate, Centrul își reînnoiește permanent oferta de programe, continuând și dezvoltând, totodată, activitățile devenite deja o tradiție.
Printre realizări, amintim: programele de pregătire suplimentară gratuită pentru examenele de final de ciclu – teste naționale și bacalaureat –, ateliere de exegeză biblică, de limbile engleză și franceză, programul de educație religioasă în cadrul Comunității din Taizé, Franța, parteneriatul de acțiune social-filantropică la Complexul de servicii comunitare nr. 2 din Buzău, asistență juridică și asigurarea de mese calde zilnice pentru bătrânii din parohie, atragerea de fonduri pentru construirea și dotarea unei noi grădinițe în municipiul Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu