Translate

joi, 10 mai 2018

„ȘCOALA FAMILIEI”, PROIECT DE EDUCAȚIE PARENTALĂ OFERIT DE ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI

Preocupată de o ofertă educațională coerentă, promovată și configurată potrivit nevoilor diferitelor categorii de beneficiari, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei demarează, joi, 19 aprilie 2018, la Centrul eparhial, un nou proiect de formare destinat, de această dată, părinților, realizat cu ajutorul specialiștilor de la „Școala familiei”, proiect notoriu pentru amploarea și rezultatele sale în toată țara.
Astfel, în perioada 19 aprilie-31 mai 2018, trainerii „Școala familiei”, prof. dr. Alina Mirică, expert în stiluri parentale și mamă a 6 copii, și dna Iulia Țoța, absolventă CODECS Open University School și mamă a 7 copii, vor facilita conținuturi despre părinți, copii, educație, în cadrul atelierelor săptămânale organizate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.
Temele și subiectele vizate sunt: caracteristicile masculine și feminine – „Ne creștem diferit fetele față de băieți?”; puterea extraordinară a comunicării empatice și despre cum ar fi mai bine să gestionăm conflictele – „Una vorbim, alta ne-nțelegem”; delicata problemă a autorității parentale – „Unde începe și unde se termină autoritatea părinților în relația cu copiii? Găsirea echilibrului”; hrana familiei – „Sănătatea în bucate. Despre alimentația sănătoasă”; dependența ca problemă fizică și emoțională – „Liniștim copilul cu tableta sau îi luăm tableta ca să îl liniștim? Formarea dependențelor la copii și tineri”; impacul major al mesajelor mediatice asupra mintii copiilor – „Mesajele media și detoxifierea digitală”; educarea caracterului – „Cu dragoste și sinceritate despre cum construim caracterul copiilor noștri”.
Grație colaborării cu dna lect. dr. Oana Moșoiu, coordonator program de formare și formatori, și cu dna prof. dr. Carmen Iosifescu, reprezentant local „Școala familiei”, ne propunem să implementăm un real proiect de educație parentală în județul Buzău, oferind sprijin părinților care, din cauza unor limite culturale sau financiare, nu au avut acces la cursuri de formare pentru adulți cu astfel de profesioniști. Invitând părinții, alături de copiii lor, să se înscrie la aceste ateliere, ne exprimăm speranța de a răspunde nevoilor reale ale unor familii aflate în căutare sau doritoare de a învăța cum să-și consolideze relațiile sănătoase – din punct de vedere psihologic și spiritual – amenințate de confuzie, mesaje toxice, criză de resurse (timp, bani, mentori), însingurare și desacralizare.
Fondat de renumitul bioetician dr. Virgiliu Gheorghe, proiectul „Școala familiei” vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă, prin cursurile sale, informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare, iar modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți cei înscriși au posibilitatea să participe activ.
Proiectul, care debutează în această săptămână, face parte din Programul eparhial pentru tineret „Cuvântul care unește”, coordonat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretulal Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în contextul declarării anului 2018 drept Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Patriarhia Română.
Pr. prof. Cristian Marius Dima
Consilier eparhial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu