Translate

marți, 28 iunie 2016

PREMIEREA ELEVILOR OLIMPICI DE CĂTRE ARHIEPISCOPIE, EDIȚIA A II-A, 22-23 IUNIE 2016

În contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a organizat, pentru al doilea an consecutiv, la Focșani și la Buzău, două evenimente festive, în cadrul cărora au fost premiați elevii clasați pe locurile I, II și III, precum și ceilalți participanți la fazele naționale ale tuturor olimpiadelor din anul școlar 2015-2016. Premiile au constat în diplome, bani, dar și cărți oferite celor mai merituoși elevi din școlile și liceele vrâncene și buzoiene.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian s-a întâlnit, miercuri, 22 iunie 2016, la Cinematograful Balada din Focșani, cu olimpicii din județul Vrancea, pe care i-a felicitat pentru rezultatele foarte bune obținute la olimpiade și i-a îndemnat să privească în mod responsabil la pregătirea lor intelectuală și umană pe mai departe.
„Atât arhipăstorul, cât și preoții care slujesc în parohii vă iubesc, din toată inima, pe dumneavoastră, copiii și tinerii Bisericii; de aceea, în semn de prețuire și recunoaștere a meritelor pe care le-ați acumulat, ne-am gândit să evidențiem și noi, prin astfel de momente festive, performanțele înregistrate la disciplinele școlare, ce au făcut obiectul concursurilor. Am spus, cu altă ocazie, că nu-i vom premia doar pe copiii de la olimpiada de Religie, ci și pe cei ce s-au remarcat la celelalte discipline, în funcție de pasiunea lor; toți sunteți importanți pentru noi. Dumnezeu ne-a înzestrat cu daruri diferite, ca să ne bucurăm de diversitate, știind că fiecare este de folos celuilalt. Încât, atunci când v-ați descoperit talantul, străduiți-vă să-l cultivați, chiar dacă aceasta presupune mult efort; fiți siguri că bucuria și răsplata roadelor vor fi pe măsură.
Constat că elevii participanți la faza națională au fost în număr semnificativ de mare, ceea ce constituie o mândrie pentru Eparhia noastră. Aceasta înseamnă că sunteți copii inteligenți, silitori și responsabili, vă dați seama de rostul viețuirii voastre și de faptul că trebuie să vă împliniți ca oameni. Ca să reușiți, nu uitați că cele mai importante persoane care vă stau alături și contribuie la formarea voastră sunt părinții, învățătorii și profesorii, iar Biserica, prin slujitorii ei, vă veghează din momentul nașterii și până la sfârșitul vieții voastre pământești; respectați-i!“, a spus Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.
În deschidere, corul elevilor de la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani și CorulCantabile al Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu au susținut un scurt concert, spre bucuria celor prezenți în sală.
Joi, 23 iunie, Chiriarhul locului i-a întâmpinat, la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnuluidin Buzău, și pe olimpicii buzoieni, în semn de apreciere a performanțelor educaționale remarcabile, pe plan competițional, dovedite în acest an școlar, prin care au adus mulțumire dascălilor, familiilor lor, școlii și Bisericii.
La cele două evenimente au participat consilieri și inspectori eparhiali, protoierei, precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene din Buzău și Vrancea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu